Recull d’informació rellevant relacionada amb l’impacte de les tecnologies digitals en els entorns familiars: Estudis, recursos, reflexions, orientacions … un accés al contingut d’un llistat de materials que tenen con a denominador comú aportar informació rellevant a joves, pares, mares, familiars i educadors per entendre una mica més què suposa la irrupció de mòbils, tauletes, videojocs… en la seva vida quotidiana.
Espais web i documents amb informació rellevant:
- Centre Internet més segura. Amb servei i tot tipus d’orientacions i recursos adreçats a la familia.
- Família i Escola. Educació en l’ús de les tecnologies. Espai de la Generalitat de Catalunya adreçat a entorns familiars amb información i orientacions sobre prevenció, ús i xarxes.
- Informe UNICEF: Los niños y niñas de la brecha digital en España. En aquest estudi s’analitzen les oportunitats i riscos de la xarxa entre els infants, joves i col·lectius més vulnerables.
- Consell Audiovisual de Catalunya. Consells per a les famílies. Espai que ofereix recomanacions per a un bon ús d’internet i consells per a les famílies.
- E-Joventut. Espai virtual de recursos per a les polítiques de joventut: Pak educatiu sobre la discriminació digital. encat.cat/ca/recursos/cercador_de_recursos/Cerca/detall?id=8301
- Dep. de treball, Afers Socials i Famílies: TIC i Joves: reflexions ireptes per al treball educatiu.
- Pantallas Amigas: Espai web que promou l’ús segur i saludable de les noves tecnologies i el foment de la ciutadania digital responsable en la infància i l’adolescència. Entre altres, té un espai d’ajuda a pares i mares amb un accés directe a un bloc dedicat al control parental.
- Com t’impliques en l’educació digital dels teus fills i filles?. Publicació del 2015 de l’Ajuntament de Barcelona adreçada als pares i mares amb consells per tal d’inculcar hàbits saludables i de seguretat a Internet als infants i joves.
- Mossos d’Esquadra. Espai Internet Segura. També s’hi poden trobar consells de seguretat per als dispositius mòbils.
- Segu-Kids. Espai web amb informació adreçada a pares relacionada amb el cyberbullying, cybersexe, grooming, la pedofília, el phishing, el robatori d’identitat, el sexting, l’spam, contractes familiars i el control parental.
- Internet Segura for Kids (IS4K). Espai web del Centro de Seguridad en Internet para menores de edad en España. IS4K està liderat i coordinat per la SESIAD (Secretaría de Estado para la Sociedad de la Información y Agenda Digital), amb el suport de Red.es. Conté molta informació actualitzada relacionada amb la promoció de l’ús segur i responsable d’Internet i les noves tecnologies entre els infants i els adolescentents. Destaca l’espai dedicat a les famílies on es poden trobar guies de privacitat, mediació parental, catàleg d’eines de control parental…
- Internet seguro, recomendaciones para educadores, padres y estudiantes. Espai web Eduteka amb recomanacions per als pares (Document)
- Edad mínima para estar en las redes sociales. Recull actualitzat dels requisits que cada una de les xarxes socials més populars posa per poder-s’hi inscriure. L’edat n’és un d’ells.
Guies:
- CAC (Consell Audiovisual de Catalunya). Protecció dels menors en el món digital. Guia per a les families.
- Kiddia.org. Educar para proteger para padres y madres de niños y niñas.
- Guia per a l’ús segur de les xarxes socials, a càrrec del CESICAT Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.
- NTECO. Guía de menores en Internet para padres y madres. Amb pautes per abordar determinades situacions d’ús a la xarxa per part dels petits .
- NTECO. Guía sobre las redes sociales, menores de edad y privacidad en la Red. Amb informació útil per conèixer el funcionament i riscos de les xarxes socials.
- NTECO. Guía para la protección legal de los menores en el uso de Internet. Adreçada a pares i educadors. Amb recomanacions i mesures d’actuació davant de situacions de perill.
- Comision de Menores APEP (Asociación Profesional Española de Privacidad). Guía de menores para padres y educadores sobre el uso de las redes sociales e internet por los menores.
- No te enredes en internet (per a menors). EducaLAB
- Guíales en internet (per a pares i professors). EducaLAB
- Internet y nuevas tecnologías. ¿Hablamos en familia?. Guia del govern basc per a pares i mares de menors a on es planteja el tema d’Internet, Xarxes Socials i les oportunitats i riscos que genera.
- Les noves tecnologies en nens i adolescents. Guia per a educar saludablement en una societat digital.
Articles:
- Conectados: cómo hacer que los adolescentes naveguen de forma segura.
- El terrorífico estudio de Motorola que desvela nuestra adicción al móvil.
- Menores enganchados a las pantallas. ¿Cómo detectar un uso excesivo?
- ¿Hasta dónde podemos controlar a nuestros hijos?
- Tú y tu móvil: ¿quién es el jefe?
- El 62% de los consumidores se deja influir por lo que ve de sus amigos en redes sociales | Marketing Directo.
- La privacidad de los menores en redes sociales, la convergencia de la responsabilidad y la ley.
- Com educar els infants a les xarxes.
- Naveguemos con seguridad.
- “REDES” Un Juego de Mesa para fomentar el buen uso de Internet.
- Consejos para hacer más segura la navegación ‘online’ de nuestros hijos.
- Cómo enseñar a tu hijo que debe proteger sus datos y así estar más seguro.
- Facebook presenta un portal sobre seguretat a Internet per a les famílies.
- Familia y entorno multipantallas.
- La mitad de los menores pasa entre una y tres horas conectados a las redes sociales.
- Padres y redes sociales: nueva fuente de conflicto en los colegios.
- A qué edad comprar un smartphone a mi hijo #infografia #infographic.
- Siete consejos para proteger a tus hijos en Internet.
- Redes sociales y Adolescentes. Prevención de uso inadecuado para familias.
- Decálogo para familias 2.0 en el Día de la Internet Segura.